• تلفن09188444691
  • ایمیلinfo@irantoiraq.ir
  • آدرسپایانه مرزی مهران-طبقه دوم-غرفه 85
  • ساعتهای آزاد10 صبح تا 8 شب
  • تلفن09188444691
  • ایمیلinfo@irantoiraq.ir
  • آدرسپایانه مرزی مهران-طبقه دوم-غرفه 85
  • ساعتهای آزاد10 صبح تا 8 شب

مغایرت گمرکی چیست؟

چگونه مغایرت‌های گمرکی رو تشخیص می‌دهد

مغایرت گمرکی چیست؟مغایرت گمرکی

با توجه به این مورد که هر کالایی که از گمرک ترخیص می شود دارای مراحل مختلف و تشریفات گمرکی متفاوتی می باشد همچنین هر کالایی برای ترخیص دارای قوانین و مقررات خاص خود است که تمامی آن مقررات در پروسه تشریفات گمرکی وترخیص کالا باید مورد بررسی قرار بگیرند و بخشنامه های مربوط به ترخیص آن کالا، اما ممکن است تغییراتی در این مراحل به وجود بیاید که ترخیص کالا را به تاخیر بیاندازد. که خود باعث به وجود آمدن مغایرت گمرکی می شود. که در ادامه این مقاله به صورت کامل توضیحاتی خواهیم داد.

مغایرت گمرکی به طور کلی تفاوت ها و اختلافاتی هست که در اظهار کالا و قبل از ترخیص کالا برای تجار و بازرگانان پیش می آید. این مغایرتهای گمرکی زیان های مالی بسیاری را به دولت متحمل خواهند کرد. این مغایرت ها باعث تفاوت در مقدار تعرفه های گمرکی و سود بازرگانی خواهد بود.

این مهم نیز قابل تامل است که اگر در گمرک مسئولین گمرکی متوجه مغایرت درکالای وارداتی و مدارکی که در زمان اظهار کالا ارائه شده شوند علاوه بر اینکه ما به التفاوت آن دریافت می شود ممکن است جریمه هم شوید درصد جریمه که بین10 تا 100 درصد می باشد نیز بر حسب میزان تفاوت و مغایرتی است که در اظهار کالا وارداتی و خود کالای وارداتی خواهید داشت.

لازم است بدانید که هر نوع مغایرتی در بین کالای وارداتی و کالای اظهار شده تخلف محسوب می شوند حتی اگر این مغایرت در مورد اظهار کالا یا اسناد ضمیمه ای آن باشد که توسط صاحب کالا و یا نماینده قانونی آن انجام می شود. در ضمن تخلف در هر زمانی که ثابت شود چه قبل از ترخیص کالا چه بعد از ترخیص و اظهار کالا مختلف مشمول جریمه خواهد شد.

مغایرت­ های گمرکی مهم

  1. کم اظهاری در رابطه با ارزش، وزن، تعداد و یا مقدار کالای وارداتی
  2. عدم صحت تعرفه اظهار شده و نیز ماخذ تعرفه
  3. اظهار کالای مجاز یا مجاز مشروط به عنوان کالای مجاز و مجاز مشروطی دیگر
  4. وجود کالای اضافی یا غیر هم نوع دیگری به همراه کالای اظهار شده
  5. مشاهده هر نوع اختلافی در مورد کالا از جمله مقدار و وزن، بسته ­بندی، ظرف، لفاف و…

در ادامه بیشتر در مورد هر یک از این مغایرت­ های گمرکی به توضیح خواهیم پرداخت:

کم اظهاری در ارزش، تعداد، مقدار و وزن کالا

در این رابطه احتمال دارد فرد اظهارکننده، ارزش، وزن و مقدار کالا را کمتر از میزان واقعی آن اظهار کند. گمرک از طریق روش های زیر این مغایرت را تشخیص خواهد داد:

کشف مغایرت در مورد ارزش کالا از طریق استناد به مواد قانونی مرتبط با این مغایرت
تشخیص مغایرت در وزن کالا به کمک توزین کالا یا معیارهای قانونی موجود در رابطه با وزن خالص یا وزن قانونی
تعیین مغایرت گمرکی در مورد تعداد و مقدار کالا با ارزیابی فیزیکی کالا و کنترل وزن یک واحد کالا و تطابق آن با تعداد اظهار شده
*به منظور محاسبه حقوق ورودی متعلق به کالاهای اظهاری، کشف مغایرت کم اظهاری در وزن، مقدار و تعداد بسیار مهم است. در تمامی سه مورد ذکر شده صرفاً نظر گمرک قطعی نخواهد بود و در صورتی که صاحب کالا یا نماینده قانونی او در این رابطه تمکین نکند این موضوع در دفاتر ستادی مربوطه و نیز در کمیسیون ­های حل اختلاف گمرکی مطرح و رسیدگی خواهند شد.

عدم صحت تعرفه اظهار شده و نیز ماخذ تعرفه

در صورتی که گمرک، تعرفه اظهاری را صحیح نداند و طبقه­ بندی کالا در ردیف تعرفه های دیگر با ماخذ بالا صورت گیرد این موضوع یک مغایرت محسوب می­شود. علاوه­ بر­آن، چنانچه گمرک تشخیص دهد ماخذ واقعی کالای اظهاری از ماخذ صحیح آن، کمتر می باشد و به این موجب، دولت متحمل زیان شده است مغایرت در ماخذ تعرفه به حساب می آید.

*در این رابطه نیز نظر گمرک به تنهایی قطعی نیست و در صورتی که صاحب کالا از این موضوع تمکین نداشته باشد امکان طرح آن در دفاتر ستادی ذی­ربط و نیز کمیسیون­های حل اختلاف وجود دارد.

اظهار کالای مجاز یا مجاز مشروط به عنوان کالای مجاز و مجاز مشروطی دیگر

در این رابطه اسناد خلاف واقع اظهار شده و تخلف در جمع حقوق ورودی کمتری اتفاق خواهد افتاد.

منظور از اسناد خلاف واقع اسنادی است که در آن خصوصیات نام برده از جمله نوع، تعداد، جنس و وزن با کالای اظهار شده مطابق نباشد یا این که جعل شده باشد.

وجود کالای اضافی یا غیر هم نوع دیگری به همراه کالای اظهار شده

در صورتی که به همراه کالای اظهار شده کالای اضافه ه­ای وجود داشته باشد که در اسناد ارائه شده به گمرک نشانی از آن نباشد، این کالا قاچاق محسوب شده و ورود آن غیرقانونی است.

*لازم به ذکر است که در این رابطه استثنائاتی نیز وجود خواهد داشت.

مشاهده هر نوع اختلافی در مورد کالا از جمله مقدار و وزن، بسته ­بندی، ظرف، لفاف و…

از دیگر مغایرت­ های گمرگی تشخیص اختلاف در رابطه با خصوصیات مختلف کالا از جمله وزن و مقدار آن است. گمرک این مغایرت را به روش ­های زیر تشخیص خواهد داد:

  1. تعیین مغایرت متراژ کمتر یا بیشتر از طریق نظریه آزمایشگاه استانداد و تعیین گراماژ کالا در رابطه با کالاهایی نظیر پارچه
  2. از طریق محاسبه وزن قانونی کالای اظهاری با لفاف یا ظرف در رابطه با مواردی نظیر دریافت حقوق ورودی از روی وزن کالا (برای تعیین وزن خالص کالا، وزن تقریبی ظرف یا لفاف آن از وزن کل کسر می­شود.)
  3. ارزیابی وزن خالص کالای اظهاری به شکل فله طبق روش­های رایج بین ­المللی نظیر تعیین وزن کالای جامد و وزن کالای مایع

گمرک چگونه مغایرت‌های گمرکی رو تشخیص می‌دهد؟

قطعا این سوال خیلی از شما دوستان بازرگان می باشد که اصلا گمرک چطور و چگونه می تواند مغایرت گمرکی را تشخیص دهد؟!

خب در پاسخ به این پرسش باید یگوییم که با توجه به مواردی که در این بخش به آنها اشاره خواهیم کرد گمرک قادر به تشخیص مغایرت گمرکی می باشد.

  1. با اخذ نظریه آزمایشگاه استاندارد و تعیین گراماژ کالا که مشخص کننده این مسئله است که، کالا با متراژ کمتر اظهار یا با متراژ بیشتر ترخیص می‌شود.
  2. محاسبه وزن قانونی کالای اظهار شده که دارای لفاف یا ظرف می‌باشد.
  3. محاسبه وزن خالص کالای اظهار شده به‌صورت فله بر اساس روش‌های متداول بین‌المللی که شامل تعیین وزن کالای جامد و تعیین وزن کالای مایع می‌شود.

تشخیص دادن مغایرت گمرکی برای کارشناسان گمرک کار چندان سخت و دشواری نیست. زیرا به خوبی درباره این مسئله دانش و تجربه کافی دارند.

توصیه ای که ما برای شما دوستان بازرگان داریم این است که با توجه به فرایند پیچیده ترخیص کردن کالا از گمرک، اگر هنوز به تجربه کافی در این زمینه دست پیدا نکرده اید و احساس می کنید که انجام این کار برایتان زمان و هزینه زیادی را در برخواهد داشت حتما با یک تیم متخصص در امور بازرگانی و ترخیص کالا از گمرک مشورت کرده و از آن ها راهنمایی و کمک دریافت کنید.

خلاصه
سعی کرده ایم تا در این مقاله برایتان بگوییم که مغایرت گمرکی چیست؟ شما را با مهمترین این مغایرت ها آشنا کنیم و به این مسئله اشاره داشته باشیم که وجود این مغایرت ها برای دولت چه زیان هایی را به همراه خواهد داشت.

در ضمن برایتان شرح داده ایم که گمرک چگونه و به چه شکل قادر به تشخیص این مغایرت ها می باشد.

از آنجایی که پروسه ترخیص کالا از گمرک بسیار پیچیده و مهم می باشد، نیاز است به خوبی درباره قوانین و مقرارت انجام این کار اطلاعات دقیق و به روزی در اختیار داشته باشید.

بهترین کار این است که در امور تجاری خود( واردات، صادرات و ترخیص کالا) از افراد متخصص و باتجربه کمک و راهنمایی دریافت کنید.

در صورتی که نیاز به مشاوره و یا آشنایی بیشتر با نحوه انجام کار دارید, با یکی از کارشناسان ما به شماره های 989188445258+
و یا 988433824110+ تماس حاصل فرمائید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *